tercih-gunleri

Üniversitemiz Tanıtım ve Tercih Günleri İçin Geri Sayım Başladı

İstanbul’un kalbinde 5 Kampüsü, 13 Fakülte, 37 Bölüm, 6 Enstitü, 13 Araştırma Merkezi, Konservatuar ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunan ve uluslararası düzeydeki çalışmalarıyla girişimcilik ekosisteminin öncülerinden Üniversitemiz, kapılarını üniversite adaylarına açıyor.

Üniversite adaylarına yönelik yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın ( LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. 250. kuruluş yılına doğru ilerleyen Üniversitemiz, öğrencilerin kariyerlerindeki bu dönüm noktasında merak ettikleri sorulara güçlü ekibiyle yanıt verecek.  Üniversitemiz, akademik programları, eğitim olanakları, burs seçenekleri ve kampüs imkânları hakkında adayları ve aileleri bilgilendirmek amacıyla “İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri”nde öğrencilerle buluşacak. 17-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkesi Merkezi Derslikte gerçekleştirilecek “İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri”, hayali üniversite olan binlerce öğrenciye yol gösterecek.

“İTÜ’lü olmak yaşam boyu taşıyacağınız büyük bir gururdur”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, zorlu bir maratonu geride bırakan üniversite adaylarını İTÜ’ye davet etti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, öğrencilerinin akademik alanda olduğu gibi sosyal ve küresel alanda da gelişiminin önemine vurgu yaparak adaylara tercih sürecinde tavsiyelerde bulundu:

“Üniversite öğrencisi olmak için verdiğiniz çabada, tercih yapma aşamasına geldiniz. Ne kadar önemli bir yol ayrımında olduğunuzu biliyor, yaşadığınız bu zor süreçte kendimi sizlerin yerine koyarak en içten duygularımla mutlu ve başarılı olacağınız sonuca ulaşmanızı diliyorum. Karşınızda birçok seçenek, değerlendirmeniz gereken birçok nokta var. Bu süreçte sizi aydınlatacak uzmanlardan destek alırken, her zaman önceliğiniz en iyi eğitimi almak olmalı. Şimdi adayımız olan ve yerleştirme sonuçlarına göre yeni İTÜ’lüler olarak aramıza katılacak öğrencilerimiz de ne kadar önemli bir kapıdan girdiklerini, üniversitemizin havasını soludukları her yeni gün bir kez daha anlayacaklar. Bizler için, ülkemizin pırıl pırıl zihinlerini, fark yaratacak genç bireylerini aramızda görmek mutluluktur. ‘İTÜ’lü olmak’, yaşamınızın sonuna kadar taşıyacağınız büyük gururdur. Bu gururu paylaşacağımız öğrencilerimize yürekten başarılar diliyorum.”

İTÜ öğretim üyeleri, mezunları ve öğrencileri yanınızda olacak

Üniversitemiz, 2 binden fazla öğretim elemanından oluşan güçlü akademik kadroya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 100 binin üzerine yaşayan mezunu, Dünya’nın dört bir yanında alanlarının ‘en iyi’  olmalarıyla adlarından sıklıkla söz ettiriyor. Üniversitemiz, 35 bini aşan öğrencisine sunduğu fırsatlarla fark yaratıyor. İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’nde bölüm öğretim üyeleri, aday öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlamak ve geleceklerini doğru planlamalarına katkı sunmak amacıyla danışmanlık yapacak. Öğretim üyelerinin yanı sıra İTÜ öğrencileri ve mezunları da aday öğrencilere yardımcı olacak. Bölümlerin yanı sıra Yurtlar Burslar Ofisi, Erasmus Ofisi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İTÜ Çekirdek, Spor Koordinatörlüğü, Kütüphane ile ilgili sunulan olanaklar hakkında bilgi alınabilecek.

Engelsiz kampüs

Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca “Yeşil Kampüs İTÜ Turları” da yapılacak. Adaylar; ormanı, göleti, spor tesisleri, sosyal yaşam alanları, yurtları, yemekhane ve kafeleri, kütüphanesi, teknokenti ile apayrı bir dünya sunan ve Türkiye’nin en güzel üniversite yerleşkelerine sahip İTÜ’yü gezme fırsatı yakalayacak.

180’e yakın kulüp var

Üniversitemiz, sayısı 180’ni bulan öğrenci kulüpleri ile aktif bir öğrenci yaşamına sahip. Öğrenci kulüplerinden bir bölümü de Tanıtım ve Tercih Günleri’nde yer alarak, etkinliğe renk katacak. Gastronomi Kulübünden Okçuluk Takımına, Amerikan Futbolu Takımından Endüstri Mühendisliği Kulübüne kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren İTÜ öğrencileri, renkli stantları ile adayları karşılayacak.

İTÜ fuarlarda da yerini alacak.

Aynı zamanda üniversitemiz, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen fuarlara katılarak öğrencilerle bir araya gelmeyi sürdürecek.  İTÜ, 13-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara Anfa Altınpark Fuar Merkezi’ndeki standında 10:00- 19:00 saatleri arasında öğrencileri bekliyor olacak. 19 Temmuz Çarşamba günü İTÜ İzmir Mezunlar Derneği’nde yapılacak tanıtım toplantısında İTÜ Mezunları deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşacak.  19 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00-17:00 saatleri arasında ise İTÜ Evi   Bursa’da iş dünyasına yön veren mezunlar, üniversite adaylarına İTÜ hakkında bilgi verecekler.