GEMI

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi

Türkiye’de gemi inşaatı eğitiminin başlangıcı, İstanbul Teknik Üniversitesi tarihi ile de bağlantılı olarak, donanmanın teknik alandaki yetersizliklerini gidermek üzere Sultan III. Mustafa tarafından 1773 yılında kurulan, ülkenin ilk ciddi teknik eğitim kurumu Mühendishâne-i Bahrî-i Hümâyûn’a dayanır. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, gemi inşaatı alanında Türkiye’nin ilk ve öncü fakültesidir.
Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde; Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği olmak üzere 2 program bulunmaktadır.

FAKÜLTE WEB SAYFASI    Fakülte Tanıtım Kitapçığı

• 2017 Kontenjanı: 110
  • Profesör Sayısı: 16
  • Doçent Sayısı: 6
  • Y. Doçent Sayısı: 9
  • Araş. Gör. Sayısı: 16

Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Programları

• Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği (%30 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan ve alanında Türkiye’ de tek olan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Programı, açık deniz yapıları ve yüzer deniz araçlarının tasarımı, fiziksel okyanus bilimi, deniz kirliliği, su altı akustiği gibi çalışma alanlarına odaklanmaktadır.

Güçlü öğretim üyesi kadrosu ve laboratuvarları ile verdiği nitelikli eğitim sayesinde, Türkiye’nin gemi ve deniz teknolojileri konusundaki mühendis ihtiyacını karşılamaktadır.

Ders planı için tıklayınız.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

GEMI_DENIZ_TEKNOLOJISI
  • Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği (%30 İngilizce)

ABET akreditasyonu bulunan, alanında Türkiye’nin ilk programı olan ve tarihi, Mühendishane-i Bahri Hümayun nedeniyle üniversitenin kuruluş yılına dek uzanan Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Programı, her tür deniz taşıtının tasarımına yönelik eğitim vermektedir.

Bur programda, ticari ya da hizmet amaçlı kullanılacak, boyu 400 metreyi aşan büyüklükteki her türlü deniz taşıtının tasarımını yapan mühendisler yetiştirilmektedir.

Ders planı için tıklayınız.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

GEMI_INSAATI_GEMI_MAK